Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 2 al 12 de Novembre al Penedès
Del 22 al 26 de Novembre al Priorat

Notícies


29/10/2019

Quatre tastos d’excepció vinculats a quatre pel·lícules Collita


Enguany multipliquem els tastos i els vinculem, tots ells a regions, temàtiques i pel·lícules de la secció Collita. Seran, tots, a la magnífica Capella del Vinseum i l’entrada al tast serà també l’entrada per a una de les projeccions del film en qüestió. Tastos i pel·lícules ens portaran als vins eco i biodinàmics de Suïssa; als vins de Xerès, a vins de raïms piwi de França i Catalunya; i a vins de les diferents D.O. de Galícia.

Tast amb Marie-Thérèse Chappaz, la dama del vi suís, dissabte 9 de novembre, 20h
Considerada icona dels vins de qualitat de suïssa, Marie-Thérèse Chappaz torna al Most per dedicar una sessió de tast als seus vins qualificats amb segell biodinàmic Demeter des de 2003 i considerats com a referència indiscutible arreu del món.
L’entrada d’aquest tast permet l’accés gratuït a la sessió Collita Cépages rares, un patrimoine suis (el mateix dissabte dia 9 a les 18h a l’Auditori del Vinseum).

Vins de varietats PIWI, dimarts 12 de novembre, 20h
Un tast a càrrec de Sergi de Lamo, director del VITEC -el Parc Tecnològic del Vi de Falset- per descobrir el vi que surt de les varietats resistents a les plagues (o PIWIS) i que compta amb vins de dos cellers protagonistes al documental Vitis Prohibita: del celler Domaine La Colombette i del d’Hervé Garnier. També hi sumem els vins d’Albet i Noya, pioners a Catalunya també en aquest tema. Canvi climàtic, respecte per la naturalesa, sostenibilitat, innovació i recerca científica es donen la mà en els vins elaborats de varietats resistents a les plagues i principals malalties de la vinya.
L’entrada al tast permet l’accés gratuït a la Gala del Vi, Vitis Prohibita, le Retour des Cépages Résistants (divendres 8 de novembre a les 21h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca).

Vins de Jerez, dijous 14 de novembre, 20h
De la mà de María García González, enòloga del grup González Byass, enguany el Most torna a donar l’oportunitat de tastar i (re)descobrir els secrets dels mítics vins generosos de Jerez.
L’entrada d’aquest tast permet l’accés gratuït a la sessió de Collita El mundo, el vino y nosotros (dissabte 16 a les 18h, al Vinseum), documental que narra la història d’alts i baixos del xerès durant el segle XX.

Vins de Galícia amb Xoán Cannas, dissabte 16 de novembre, 19h
Un tast a càrrec del sommelier Xoán Cannas, Nas d’Or 2004 i director de l’Instituto Galego do Viño, que permetrà descobrir la gran diversitat vitícola dels vins de les terres gallegues. A través de cinc referències de vi galaic, descobrirem cadascuna de les denominacions d’origen de les terres més occidentals de la pell de brau (Monterrei, Rias Baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra i Valdeorras). Cannás ens proposa unir-nos a “un viatge real i imaginari per les geografies gallegues del vi, on descubrirem varietats, textures, sòls i vins, per descomptat!“.
L’entrada permet l’accés gratuït a la sessió de Collita El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir (diumenge 17 a les 12h, al Vinseum).

I això no és tot!

A aquests quatre tastos s’hi suma un cinquè tast especial per als joves que s’estimen els vins i les sèries amb Joves + sèries=3, un maridatge que promet moltes sorpreses de la mà del celler 1+1=3.

Des de Xerigots obren les portes de la seva botiga de Vilafranca amb un tast titulat Vins de pel·lícula amb Ton Colet i Víctor Cornejo. I al seu Obrador, una visita amb tast i un tast especial el divendres 15 amb formatges catalans i vins gallecs. Se suma també a terres gallegues Cal Feru, a Sant Sadurní amb un tast de Bodegas La Val de la DO Rías Baixas dijous dia 14.