Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


29/10/2019

‘Especiales’ i ‘La hija de un ladrón’, inauguració i cloenda del Most 2019


La pel·lícula ‘Especiales d’Olivier Nakache i Éric Toledano (directors d’Intocable) inaugura el festival el proper 7 de novembre. El film, protagonitzat per Vincent Cassel i Reda Kateb, va rebre el Premi del Públic a la passada edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià amb la major puntuació que mai havia rebut una pel·lícula per part dels espectadors.

La cloenda del dia 17 serà amb ‘La Hija de un ladrón, òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández, Premi Concha de Plata al darrer Festival de Sant Sebastià per la seva interpretació.Precisament, l’actriu Greta Fernández serà al festival dissabte dia 16 (a Cal Bolet, 18h amb entrada gratuïta) on farà un ‘Q&A’ amb el públic, i l’endemà diumenge a la cloenda.

La secció Gran Reserva ens duu novament Hirokazu Koreeda. El cineasta japonès presenta ‘La Verité, protagonitzada per Juliette Binoche, Catherine Deneuve i Ethan Hawke. El vespre del diumenge 10 de novembre, al Kubrick de Vilafranca. I la darrera preestrena d’enguany és ‘Papicha de Mounia Meddour, amb Nedjma, una jove algeriana que lluita per la seva llibertat en els inicis de la guerra civil i en una societat que es torna més conservador.

Completen la Gran Reserva 2019 dues magnífiques pel·lícules del país convidat d’enguany, Galícia, que uneixen realitat i ficció i màgia. Són ‘O que arde d’Oliver Laxe, premi del jurat Un certain regard al Festival de Cannes. Serà divendres 15 de novembre, 19h, al Cinema Kubrick amb la presència del crític de cinema i impulsor del film des de la UPF, Jordi Balló. L’altra Gran Reserva gallega és Trinta Lumes de Diana Toucedo, amb la presència de la seva directora i part de l’equip tècnic, també el 15 de novembre, en aquest cas a les 22h a la Sala Zazie.