Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


01/11/2019

Assumpta Serna i Ventura Pons, Premis Honorífics 2019


L’actriu i el director catalans Assumpta Serna i Ventura Pons rebran els Premis Honorífics del Most 2019 en reconeixement a la seva dilatada trajectòria cinematogràfica.

Assumpta Serna rebrà el reconeixement dijous 7 de novembre durant la Gala d’Inauguració del festival, un acte presentat per Cristina Brondo i amb la projecció de la pel·lícula ‘Especiales‘.

Com a homenatge, el festival programa també dues sessions de Hits Most el dissabte 9 de novembre que brinden l’oportunitat de reviure treballs que han marcat una fita ineludible de la carrera de Serna. L’un serà a Jean Leon, en una sessió de Most als Cellers; una tarda de cinema i vi amb la presència de l’actriu que conversarà amb el públic assistent just quan hagi acabat la projecció d’una de les seves darreres pel·lícules, la comèdia ¡He matado a mi marido! (Francisco Lupini, EUA, 2018).

L’altre Hits Most d’enguany, també el dia 9, serà la projecció d’El maestro de esgrima (Pedro Olea, Espanya, 1992), guanyadora de tres premis Goya, i una de les pel·lícules més populars de la carrera d’Assumpta Serna. L’actriu catalana és la protagonista del treball i serà ella mateixa en persona qui ens en parlarà a l’inici de la sessió a la Sala Zazie de Cineclub Vilafranca.

Per la seva banda, el cineasta Ventura Pons rebrà el Premi Honorífic Most dissabte 16 de novembre a la sessió Gran Reserva en la qual es projectarà la preestrena de Papicha. Abans del film, es lliurarà el Premi a Ventura Pons, per la seva trajectòria com a director cinematogràfic i pel seu suport al cinema des de diferents vessants, incloent-hi també l’exhibició.