Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 3 al 13 de Novembre

El festival

Què és el Most Festival?

Most Festival és un esdeveniment d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment.

Situat al Penedès, i des del 2016 també al Priorat, dos territoris d’una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l’enologia des de totes les vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

A més, el Most Festival continua sent pal de paller de les activitats de promoció de la cultura del vi que s’organitzen en ambdues regions durant la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme (segon diumenge de novembre).

Organitzadors

Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (www.vinseum.cat)
És un museu de 80 anys d’història actualment en plena transformació que manté un compromís actiu amb la dinàmica cultural, social i econòmica de la comarca. Un dels seus objectius és difondre la cultura de la vinya, del vi i del cava, a través d’un enfocament transversal i holístic, com a fenomen cultural que és. Des de 2012 i fins l’estiu de 2022 el Palau Reial de VINSEUM ha ofert, doncs, al visitant una viatge singular a través de les cultures del vi del país. El nou espai ha estat reformat per l’arquitecte Santiago Vives, amb una museografia dissenyada per Dani Freixes. L’any 2015 aquesta nova proposta de VINSEUMva ser finalista al Premi a Millor Museu Europeu de l’Any. L’any 2018 comencen les obres de la Fase II de rehabilitació del VINSEUM amb la construicció d’una nova seu annexada al Palau Reial que acollirà l’exposició estable definitiva sobre les cultures del vi de Catalunya.
L’edifici de nova planta, l’exposició i els serveis que oferirà al visitant s’inaugurarà al primer semestre de 2023. Des de l’agost de 2022 i fins a la inauguració del nou VINSEUM, el museu ofereix Alcem la copa!, una exposició temporal que anuncia com serà el futur museu.

 

Cineclub Vilafranca (www.cineclubvila.cat)
A Cineclub Vilafranca fa 50 anys que estem bojos pel cine. Som més de 200 socis, però encara en volem ser més. Per defensar el cinema de qualitat i projectar-lo en les millors condicions. Per veure bones pel·lícules en companyia. Per fer una copa de vi o de cava mentre parlem dels nostres directors preferits o per recuperar aquells títols que ningú s’ha atrevit a estrenar.