Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


27/10/2019

Sis cellers penedesencs obren portes al cinema


El Most arriba, un any més, als cellers. Sis propostes d’enoturisme per descobrir els secrets de la vitivinicultura endinsant-vos als cellers penedesencs que obren les portes al cinema amb visites que inclouen tastos i, com no, projeccions. Enguany són sis propostes repartides entre els dos caps de setmana de Festival i les entrades ja estan a la venda.

Llopart proposa una matinal de Most, dissabte 9 de novembre, amb una visita especial al celler i la descoberta de quatre ficcions del vi: La part dels àngels (Roger Roca i Albert Serradó. Catalunya, 2019), Tata (Marco Pisas, Argentina, 2019), The Red Stain (Rodrigo Saavedra, EUA, 2018) i Santa Sangría (Roser Tananbum i Baptiste Grandin, Espanya, 2019). Tot acompanyat d’un tast d’escumosos Llopart Corpinnat amb aperitiu inclòs.

A Jean Leon, dissabte 9, tarda de cinema i vi amb una convidada molt especial: Assumpta Serna. L’actriu, premi Honorífic Most 2019, serà present al celler i conversarà amb el públic assistent just quan hagi acabat la projecció d’una de les seves darreres pel·lícules, la comèdia ¡He matado a mi marido! (Francisco Lupini, EUA, 2018). Un tast d’una selecció de vins de finca de Jean Leon, acompanyat de formatges de Xerigots, clourà com mereix aquesta vetllada tan especial.

I d’entre les propostes del Most als cellers, una nova oportunitat d’entrar a Pardas de la mà del cinema i dels seus propietaris del celler, Ramon Parera i Jordi Arnan. Serà també la tarda del dissabte dia 9. La sessió combina la visita al celler amb la projecció del documental Vinho (André Larajinha, Portugal, 2018) i un tast dels seus vins.

Diumenge dia 10, dia Europeu de l’Enoturisme, el Most als cellers s’atura a Carol Vallès. La jornada oferirà una projecció del la pel·lícula (R)evolution Champenoise, La Viña Manda a la profunditat de la cava, entre les rimes de Reserva i Gran Reserva. Seguidament, el sommelier Ton Colet oferirà una degustació de tres caves i tres xampanys, tot acompanyat amb formatges catalans i francesos. Un plaer pel paladar on cultura i gastronomia formen el maridatge perfecte!

Sumarroca ens proposa pel dissabte 16 de novembre un esmorzar maridat amb personatges de pel·lícula. Serà un esmorzar peculiar que maridarà els personatges cinematogràfics amb el vi i el menjar, tot en un entorn màgic, el Molí Coloma, antic molí paperer datat del segle XV que actualment és l’espai on reposen els caves de la bodega. A continuació es projectarà la sessió de curtmetratges de ficció on la vinya i el vi hi juguen un paper destacat: Cambio de turno (Federico Untermann, Espanya, 2018), Patchwork (Maria Manero, Espanya, 2019), Fin (Álvaro García, Espanya, 2018), The Red Stain (Rodrigo Saavedra, coproducció EEUU, Itàlia, Brasil, 2018). En acabar hi haurà un tast de cava Sumarroca acompanyat d’una selecció de formatges de Xerigots.

El Most als cellers acabarà la tarda de dissabte 16 a Recaredo que obre les portes del seu celler i proposa un apassionant recorregut per Anatomia dels sentits: el Penedès artesà, un documental que ens endinsa en la passió i la vocació de deu professionals de l’artesania que mantenen vius alguns dels oficis més tradicionals del Penedès, terra vitivinícola mil·lenària. La sessió també inclou Vinum Insulae, un documental breu que ens transporta a la zona d’Elba, on s’assaja la producció del vi amb les tècniques per immersió marina del raïm, emprades en temps de la Grècia clàssica. L’activitat inclou també na visita a les caves per endinsar-nos en la viticultura biodinàmica i l’elaboració de vins escumosos Corpinnnat Brut Nature, marcats per l’empremta de la llarga criança i un maridatge de vins i formatges Xerigots.