Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 6 al 16 de novembre al Penedès
Del 26 al 30 de novembre al Priorat

La llavor: Nou cinema emergent

Al Most, ens agrada mullar-nos i apostar per talent que està començant el seu cicle. Així que hem inaugurat una sessió extra, un “abans dels Brots” on convidem curtmetratges vinguts d’escoles de cinema d’arreu de Catalunya perquè ens ensenyin el bo i millor de les seves últimes fornades. Enguany, el programa s’ha alineat temàticament al…Llegir-ne més

Wounded Land

Roman Zajac i el seu equip viatgen per les zones rurals d’una Ucraïna devastada mentre expliquen les històries de viticultors i agricultors que, contra tot pronòstic, continuen produint activament durant el conflicte i protegeixen el seu país. Ja sigui ajudant com a voluntaris o lluitant com a soldats, els pagesos s’han vist abocats a “fer…Llegir-ne més

‘Du vin dans les voiles’ a Avinyonet

Allà on el Penedès explica l’origen de la vinya del nostre país, el CI DO Vinífera, aquest any s’hi projectarà el documental Du vins dans les voiles, de Xavi Herrero (França-Espanya, 2023), que ens presenta la història d’un vi experimental i nòmada molt lligat al mar Mediterrani. Olivier Verdier és un viticultor experimenta amb la…Llegir-ne més

Du vin dans les voiles

Olivier Verdier és un viticultor experimenta amb la seva elaboració, el reposa als fons de sorra d’illes mediterrànies o en gerres de terracota enterrades a peu de les sureres. Des de la verema a finals d’agost del 2021 fins a l’embotellat el juny del 2022, aquest documental il·lustra el procés creatiu del vi experimental… D’una manera,…Llegir-ne més

‘I vigneri’ al Castell d’Olèrdola

El Castell d’Olèrdola acull de nou una de les pantalles del festival, i hi suma una passejada històrica pel seu entorn arqueològic que acabarà amb la projecció d’I vigneri, un documental que ens permet conèixer la història del vi a Sicília. Començarem amb 4.000 anys d’història en 4 passes una visita al jaciment històric que…Llegir-ne més

I vigneri

El documental I Vigneri, a partir d’una idea de Salvo Foti i dirigit per Elisabetta Cinà, ens porta en un viatge pel fascinant món dels vins “humans”. “Humans”? I Vigneri, un celler situat a la vessant oriental de l’Etna, ha fet de la humanitat el tret principal dels seus vins, a base de Nerello Mascalese…Llegir-ne més

‘Basajaun’ + ‘Una faceta de la vida’

La vitivinicultura a Espanya com un terreny de combat. Al voltant de la lluita perpètua entre aquells qui treballen la terra i els qui en treuen fruit, s’organitza aquest binomi d’obres documentals. La primera, Basajaun, com rescata la revolució vitivinícola espanyola l’origen d’una cultura mil·lenària. Font de coneixement que es materialitza en la recuperació de la…Llegir-ne més

Km 0: ‘Anna Roig. Aportar bellesa al món’

(Fotografia de Ray Molinari)   Tots aquests anys en segon pla han servit a Anna Roig per a reflexionar sobre el perquè de fer música i de mostrar-la sobre els escenaris. Ara que torna, té molt clar per a què ho fa. Aportar bellesa al món, així és com es diu aquest disc i la…Llegir-ne més

‘Cep, persona, raïm i vi’ al Castell de Penyafort

Orgull! Ivan Palau Casañas, de 2n de batxillerat d’Arts Escèniques a l’Institut Milà i Fontanals, ha quedat guanyador del segon premi dels Treballs de Recerca de Consell de l’Audiovisual de Catalunya (PREMIS eduCAC) amb la peça Cep, persona, raïm i vi. El treball de l’home, el fruit de la terra. L’espai emblemàtic del Castell de Penyafort…Llegir-ne més