Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


04/06/2021

El Most Festival inaugura la seva 10a edició


El projecte Sapiens del Vi ha rebut el Premi Honorífic

El Most 2021 ja és una realitat. Ahir al vespre, la gala d’inauguració va brillar amb llum pròpia després de mesos d’espera i canvi de data per la pandèmia. El món del vi i el del cinema van donar-se la mà per iniciar un Most Festival de primavera.

El mestre de cerimònies, el periodista de TV3 Jordi Eroles, va conduir una cerimònia que va comptar amb diversos moments estel·lars, com el lliurament del Premi Honorífic al projecte Sapiens del Vi que va recollir el sommelier Ferran Centelles, una de les veus més influents del món del vi. Centelles va agrair el reconeixement i va defensar el vi com a forma artística: “El vi és un art? Sí, el mètode Sapiens demostra que molts vins es poden catalogar com a art”.

A continuació, Miquel Torres Maczassek va presentar la projecció de Wine Masters: Penedès, Spain, documental inaugural dirigit per l’holandès Klaas de Jong al voltant de la història de la família Torres.

El Most Festival viurà avui una altra de les seves nits més destacades, la gala del vi. S’hi presentarà Vignes dans le rouge, de Christophe Fauchère. En acabar la sessió, Lluís Giralt, tècnic de la Secció de Viticultura de l’INCAVI, farà cinc cèntims dels treballs de recerca i els assajos que estan duent a terme a la recerca de varietats resistents al canvi climàtic. La seva intervenció donarà peu a un debat amb el públic assistent.