Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


02/10/2020

Inscripcions obertes per participar a l’edició 2020 del Campus Brot per a joves


El Most aposta, un any més, per apropar a joves cinèfils l’experiènia de programar un festival de cinema. És el Campus Brot, que enguany es desenvoluparà en quatre sessions; dues en format virtual els dies 31 d’octubre i 1 de novembre al matí, i dues de presencials durant els dies de Most al Penedès, els dissabtes 7 i 14 de novembre. El campus l’organitza el mateix festival juntament amb la revista Otros Cines Europa. La formació anirà a càrrec, precisament, del director de la revista, docent, periodista i crític cinematogràfic, Manu Yáñez.

El taller, dirigit a joves d’entre 18 i 25 anys, convida els participants a conèixer la rellevància històrica dels festivals cinematogràfics i el seu funcionament intern de la mà d’experts en la matèria. Com a colofó final, els joves programadors seleccionaran un conjunt de curtmetratges que ells mateixos podran presentar en el marc del Festival Most.

Les sessions comptaran amb diversos convidats del sector que compartiran els seus coneixements i experiències al voltant de la personalitat d’un festival i la relació amb cineastes, indústria i públic. Alhora, es parlarà de les línies de programació i els criteris d’avaluació dels films a l’hora de programar. Amb tot això, els participants al Campus Brot visualitzaran els curtmetratges que aspiren a ser seleccionats i, ja en format presencial a Vilafranca del Penedès, debatran de forma conjunta per tal de programar una sessió Brot pel 14 de novembre, dins els actes del Most Festival.

La participació al Campus Brot té un preu de 20€ i inclou els àpats de les jornades presencials. La inscripció es pot tramitar enviant un correu electrònic a info@mostfestival.cat amb les dades de contacte i una breu carta de presentació (d’entre 20 i 30 línies) del candidat on s’hi descrigui la seva passió pel cinema (experiències cinèfiles, formació vinculada al cinema, directors o gèneres favorits…).

 

Campus Brot 2020

  • Dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre, de 10.30h a 13.30h, a través de la plataforma Zoom
  • Dissabte 7 de novembre, d’11h a 14h i de 16h a 18h, a Vilafranca del Penedès
  • Dissabte 14 de novembre, presentació de la sessió #Brot4 a Vilafranca del Penedès

 

Manu Yáñez és docent, crític i periodista cinematogràfic. És col·laborador de la revista Fotogramas i del Diari ARA, a més de director de la revista digital Otros Cines Europa i Contributing Editor de la revista novaiorquesa Film Comment. Ha participat en monografies col·lectives sobre l’obra de Terence Davies, Claire Denis, Paul Schrader, Philippe Garrel i Rainer W. Fassbinder, entre d’altres, i és l’editor de l’antologia de textos crítics “La mirada americana: 50 años de Film Comment”. Imparteix classes d’anàlisi fílmica en el Grau i en el Master de Direcció d’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisual de Catalunya) en el Taller de Crítica de La Casa del Cine. És membre de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) i de FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica), i ha sigut jurat als festivals de Mar del Plata (Argentina), Linz (Austria), Gijón, DocsBarcelona i Sitges, entre d’altres.