Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


13/05/2021

‘El ventre del mar’, d’Agustí Villaronga, s’estrenarà a Catalunya en el marc del Most 2021


Una selecció de títols internacionals premiats a Berlín i Venècia completaran la secció Gran Reserva

La 10a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi és a tocar. Del 3 al 13 de juny a Vilafranca i altres municipis del Penedès, i del 18 al 20 al Priorat, el Most 2021 serà el punt de trobada dels amants del cinema i de la cultura vitivinícola. Enguany, la secció Gran Reserva -dedicada a preestrenes de pel·lícules internacionals- presenta una acurada tria de títols que han obtingut una gran acollida en certàmens internacionals de rellevància.

L’últim film del mallorquí Agustí Villaronga, El ventre del mar, tindrà la seva estrena catalana com a cloenda del Most Festival. La pel·lícula, protagonitzada per Roger Casamajor, viatja fins a 1816 per reviure el naufragi de la fragata Alliance, de la marina francesa, a les costes de Senegal. Una història de supervivència en la que no trigaran a aparèixer la fam, les inclemències del mar i la bogeria. El film ha estat premiat recentment per la crítica a la 43a edició del Festival Internacional de Cinema de Moscou.

El flamant Ós d’Or a la millor pel·lícula de la Berlinale serà també al Most 2021. La iraniana La vida de los demás, de Mohammad Rasoulof, formarà part de la secció Gran Reserva amb les seves quatre visions sobre la fortalesa moral i la pena de mort dins la vida quotidiana de l’Iran. La pel·lícula també va obtenir la menció especial del jurat a la Seminci de Valladolid.

El drama romàntic d’època Ammonite, del director britànic Francis Lee, serà una altra de les apostes de Gran Reserva. Kate Winslet interpreta Mary Anning, l’aclamada especialista en fòssils del segle XIX i primera dona paleontòloga reconeguda per la història. El film, que se centra en la seva relació amb Charlotte Murchison, una dona casada interpretada per Saoirse Ronan, ha aconseguit diverses nominacions als BAFTA o als Satellite Awards.

La programació de Gran Reserva es completa amb La mujer del espía, del conegut cineasta japonès Kiyoshi Kurosawa, que va guanyar el premi a millor director a la passada edició del Festival de Venècia. Un thriller d’espionatge ambientat a la II Guerra Mundial que va passar també pel Festival de Sant Sebastià i que ha obtingut el favor de la crítica internacional.