Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


11/12/2023

El Most Festival tanca un de les seves millors edicions al Priorat


El festival supera els 600 espectadors i es consolida com una cita ineludible de la cultura a la comarca

La setena edició del Most Festival a la comarca del Priorat ha posat el seu punt i final amb molt bones sensacions i amb una molt bona acollida de públic. El Most prioratí que enguany ha projectat cinema del vi per Falset, Cornudella de Montsant, Bellmunt del Priorat, Els Guiamets, el Masroig i Porrera, ha tornat a superar els 600 espectadors, xifra que se situa per sobre dels aconseguits l’any 2019 (darrer any prepandèmic).

Com és habitual, un cop clausurada l’edició del Penedès, el Most Festival Internacional de Cinema del Vi ha tornat un any més al Priorat (entre el 22 i el 26 de novembre) amb Itàlia com a país convidat. Aquesta circumstància ha fet que la prestigiosa vinyataire Elisabetta Foradori (un dels principals noms de l’agricultura biodinàmica mundial) fos reconeguda amb el Premi d’Honor del festival durant la gala que va celebrar-se a Falset.

La programació ha comptat amb la confiança del públic en tots els municipis on s’han fet projeccions. “Una implicació per part de la societat comarcal que evidencia que el Most està cada vegada més integrat a la societat prioratina”, afirma el director del Most, Xavier Fornos. En la mateixa línia, s’expressa la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, organisme que dona suport al certamen: “El Most ha aconseguit tenir un públic fidel a la comarca, que ja sap que les pel·lícules que s’hi passen són una finestra que ens permet descobrir realitats vitivinícoles que són diferents a la nostra, però que també tenen molts punts en comú”.

El certamen ha comptat amb amb dues pel·lícules premiades aquest any en l’edició del Penedès. És el cas de Wounded Land, de Roman Zajac (Ucraïna, 2022), el film que ha resultat guanyador de l’edició del Penedès que tot just s’ha acabat aquest cap de setmana. Una pel·lícula que és un viatge a la Ucraïna rural devastada per l’actual guerra mentre coneixem històries de viticultors i agricultors que, contra tot pronòstic, continuen produint activament durant el conflicte. També ha estat el cas de la pel·lícula Crush: A Message in a Bottle, de Maya Gallus (Canadà, 2022). Una obra que, en l’edició del Penedès, va obtenir el Premi Sostenibilitat i que és el retrat cinematogràfic d’un any en la vida de viticultors artesanals de prop del Niàgara canadenc.

El festival compta amb el suport de la DO Montsant, la Diputació de Tarragona, INCAVI, ICEC, i amb la col·laboració dels ajuntaments de Falset, Cornudella de Montsant, Bellmunt del Priorat, Els Guiamets, el Masroig i Porrera, i amb el suport d’El Celler de l’Aspic i Centre Quim Soler.