Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


03/11/2023

El Most 2023 obre amb un exercici de memòria històrica i sensibilitat


Un any més, el Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès ha estat l’escenari de la inauguració d’una nova edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi. I ja en són dotze. El festival, coorganitzat per Vinseum i Cineclub Vilafranca, torna a oferir dies de vi i cinema, amb el millor de la producció audiovisual dedicada a la cultura vitivinícola, preestrenes internacionals, projeccions als cellers, tastos i molt més.

La jornada inaugural del Most ha acollit la primera projecció a Catalunya d’El mestre que va prometre el mar. Una pel·lícula de Patricia Font basada en la investigació duta a terme per Francesc Escribano en el llibre del mateix títol, i que recupera la història d’Antoni Benaiges, un mestre de Tarragona destinat a un poble de Burgos poc abans de l’esclat de la Guerra Civil. Una figura perduda i, ara, recordada. La seva directora, Patricia Font; l’autor del llibre, Francesc Escribano, i els productors, Carlos Fernández i Tono Folguera, van assistir a la presentació.

A la gala, conduïda pel periodista Jordi Eroles, hi han intervingut l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, i els directors del festival, Xavier Fornos i Jaume Felipe.