Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


28/07/2020

Gaudeix del millor cinema del vi des del Canal Most


La desena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi ja ha posat en marxa els seus engranatges per celebrar, un any més, la gran festa del cinema i el vi. Però mentre no arriba, el Canal Most fa l’espera més curta amb una selecció de peces que han passat per les diferents edicions del festival.

Algunes de les obres disponibles al Canal Most, d’un total de 49, han estat premiades al llarg de la trajectòria del certamen. És el cas d’aquestes cinc recomanacions, treballs documentals i de ficció vinculats a la secció Collita que han seduït els jurats del festival per diferents motius.

Maye et fils, dirigit per David Maye i procedent de Suïssa, va rebre el premi del jurat de la 1a edició del Most (2011). En aquest curt documental, un ancià rep cada dia la visita del seu fill a l’hospital. Parlen del seu treball i de la seva vida a la vinya i al celler familiar. El nét s’uneix a ells amb la seva càmera i capta els moments íntims que fins ara no havien trobat temps per compartir.

Interior de paisatge, documental català dirigit per Elisenda Trilla, va endur-se el premi del jurat a l’edició 2012. La peça recorda com un mosaic de sensibilitats de la societat prioratina va forjar la candidatura del paisatge cultural agrícola del Priorat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

À la source du vin, de Philippe Gasnier, és un documental francès que va rebre el premi Arrels el 2015. S’hi explica el viatge i l’aventura fascinants d’uns vinaters que volen conèixer i reivindicar els orígens de la vitivinicultura a les terres de Geòrgia, on encara es fan servir tècniques ancestrals de producció de més de 1.000 anys d’antiguitat per fer uns vins sorprenentment moderns.

Amore d’inverno és un curt espanyol d’animació dirigit per Isabel Herguera que va guanyar el premi a la millor ficció l’edició 2016. Mentre una parella passeja pel riu, uns caçadors observen un cervatell al bosc i uns amics recorden la ballarina de Clavesana, metàfora de l’amor lliure que s’esvaeix en el paisatge. Un conte entre vinyes plasmat amb una excel·lent animació.

Bohèmia, també dins l’àmbit de la ficció, és una producció catalana dirigida per Anna Petrus i mereixedora del premi a la millor ficció l’any 2018. A la Catalunya dels anys 20, la vida del jove Fermí canvia quan hi arriba l’Anna Mir, una pintora que desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, alhora que ell li descobreix a ella un món que fins aleshores desconeixia: la vinya.