Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


13/10/2020

El Most 2020 presenta els seus jurats oficials Collita i Brot


El Festival Internacional de Cinema del Vi ja ha iniciat el seu compte enrere. Falten només tres setmanes per poder gaudir d’una selecció immillorable de llargmetratges i curtmetratges dedicats al món vitivinícola. I per valorar les obres, el Most comptarà amb un jurat d’especialistes en cinema i vi que us presentem a continuació.

 

Jurat Collita

Clara Isamat. Fotògrafa i sommelier. Com a fotoperiodista, ha treballat en mitjans de comunicació escrita d’àmbit nacional. Ha impartit cursos i seminaris de fotografia. El 2005 obre el seu restaurant a l’Alt Empordà (Girona) i durant el 2015 i el 2016, dirigeix i produeix el seu primer documental Fermentación espontánea  (Premi Most 2016, Premi Jurat Oenovideo 2018) i escriu el llibre Raíces del vino natural, un año de viña. A finals del 2018, estrena el seu segon documental, Revolución líquida (Premi Most 2018), on mostra la revolució de la sala a través de la figura del sommelier.

Roser Vernet i Anguera. Filòloga de formació i propietària d’una casa rural. Especialista en crear sinèrgies entre persones, territoris, paisatge, cultura, literatura, etc. La seva implicació amb Prioritat i el Centre Quim Soler, la literatura i el vi, és sempre constant i entusiasta.

Josep Maria Albet. Viticultor i propietari del celler Albet i Noya. Va ser el primer elaborador de vins ecològics a la Península Ibèrica, iniciant el seu projecte l’any 1978. Inquiet de mena, ha estat un precursor en la investigació de varietats de raïm desaparegudes a Catalunya i és un ferm defensor de les anomenades varietats resistents. Va liderar el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) i l’any 2007 va rebre el premi al millor enòleg de Catalunya. Entre 2012 i 2019, va ser el President de la DO Penedès.

Àngel Quintana. Catedràtic d’Història i Teoria del cinema i Degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona Ha estat professor convidat a diverses universitats entre elles la Universitat de Lausanne, Paris III, la Universidad de los Andes de Bogotà i la Iranian School of cinema. Ha publicat una desena de llibres entre els quals els assaigs Fábulas de lo visible, Virtuel?, Después del cine o Lorca et la cinéma (2018). És crític de cinema a El Punt i a membre del consell de direcció de la revista Caiman Cuadernos de Cine.

Salvador Llopart. Periodista. El 1992 fa de la seva passió, el cinema, la seva feina habitual i passa a encarregar-se de la informació cinematogràfica a La Vanguardia. Corresponsal als principals festivals de cinema internacionals, com Berlín, Cannes i Venècia. Sense oblidar esdeveniments més propers com Sant Sebastià, Gijón, Sevilla, Màlaga i per descomptat el  Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Ha estat jurat de diferents seccions a Venècia, Sitges, Màlaga i altres certàmens cinematogràfics.

 

Jurat Brot

Josep Maria Bunyol. Periodista especialitzat en cinema i sèries. Actualment dirigeix i presenta el programa Memento a iCat i és guionista en diversos programes de Catalunya Ràdio. Ha estat col·laborador de cinema a la Cadena SER, al Versió RAC 1, a El suplement de Catalunya Ràdio i als programes de TV3 Els matins i Tot es mou. Escriu sobre sèries a la publicació web Serielizados. És professor associat al Departament de Comunicació Audiovisual de la UAB i ha escrit diversos llibres, com Jo també veia Bola de drac o Jo també cantava L’estaca.

Daniel Villanueva. Cineasta i fundador de l’Escola de Cinema de Reus, l’Ecir. Productor de més de 30 curtmetratges, entre ells El Barco Pirata, guanyador del Premi Goya 2012. Al 2016 produeix el curtmetratge Timecode, guanyador de 93 premis internacionals, la Palma d’Or al 69è Festival de Cannes 2016, la nominació a millor curtmetratge en la 89ª edició dels Oscar, el Premi Goya 2017, el Premi Gaudí 2017 i l’European Film Award, a més del Brot. El 2017 crea la productora Ecir Films, vinculada a l’Escola de Cinema de Reus.

Marta Bayarri. Actriu, autora i directora. El seu primer curt, Una nit (2014) va obtenir 50 seleccions i 6 premis, destacant el Premi de la Crítica a la Millor Direcció Novell al FIBABC’16. El seu segon treball, Fugit (2016), amb Miguel A. Faura i David Victori en la producció executiva, obté més de 65 seleccions, i d’entre elles una vintena de primer nivell, sent candidat a Millor Curt de Ficció als Premis Goya 2018. Vaca (2018) és el seu tercer treball, seleccionat en 15 festivals internacionals i candidat a Millor Curt de Ficció la passada edició dels Premis Goya.