Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


29/04/2021

Vols aprendre a programar un festival de cinema? Apunta’t al Campus Brot!


El taller és gratuït i tindrà un format híbrid online i presencial

El Campus Brot del Most Festival té com a objectiu aproximar l’experiència de programar un festival de cinema. Combinant la teoria i la pràctica (en sessions online i presencials), el taller, que tindrà lloc del 24 de maig al 12 de juny, convidarà els participants a conèixer la rellevància històrica dels festivals cinematogràfics i el seu funcionament intern de la mà d’experts en la matèria. Com a colofó final, els alumnes seleccionaran un conjunt de curtmetratges que ells mateixos podran presentar en el marc del Most 2021.

La inscripció és gratuïta i està oberta als cinèfils de qualsevol edat. Per a la selecció dels participants, es sol·licitarà l’entrega de les seves dades de contacte i una breu carta de presentació de 20-30 línies on el candidat/a descrigui la seva passió pel cinema (experiències cinèfiles, formació vinculada al cinema, directors o gèneres favorits…). Les sol·licituds s’han d’enviar a info@mostfestival.cat.

El Campus l’organitza el Most Festival juntament amb la revista Otros Cines Europa. La formació anirà a càrrec del director de la revista, docent, periodista i crític cinematogràfic, Manu Yáñez.

Programa Campus Brot 2021

Sessió 1: dia 24 de maig, de 18.30h a 20.30h. Classe online.

Sessió 2: dia 26 de maig, de 18.30h a 20.30h. Classe online amb convidat (programador d’un festival de cinema de referència).

Sessió 3: dia 31 de maig, de 18.30h a 20.30h. Classe online.

Sessió 4: dia 2 de juny, de 18.30h a 20.30h. Classe online.

Sessió 5: dia 12 de juny. Trobada a Vilafranca per a presentar la sessió del Most en la que es projectaran els curtmetratges seleccionats pels participants. Com en l’anterior edició, els alumnes del taller podran participar en el debat amb un personatge rellevant del món del cinema (l’any passat, l’actriu Greta Fernández).

Manu Yáñez

Docent, crític i periodista cinematogràfic. És col·laborador de la revista Fotogramas i del Diari ARA, a més de director de la revista digital Otros Cines Europa i Contributing Editor de la revista novaiorquesa Film Comment. Ha participat en monografies col·lectives sobre l’obra de Terence Davies, Claire Denis, Paul Schrader, Philippe Garrel i Rainer W. Fassbinder, entre d’altres, i és l’editor de l’antologia de textos crítics “La mirada americana: 50 años de Film Comment”. Imparteix classes d’anàlisi fílmica en el Grau i en el Master de Direcció d’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisual de Catalunya), i en el Taller de Crítica de La Casa del Cine. És membre de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) i de FIPRESCI (Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica), i ha estat jurat als festivals de Mar del Plata (Argentina), Linz (Àustria), Gijón, DocsBarcelona i Sitges, entre d’altres.