Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 2 al 12 de Novembre al Penedès
Del 22 al 26 de Novembre al Priorat

Notícies


17/11/2019

‘Vitis Prohibita, le retour des cépages résistants’ de Stéphan Balay, Gran Premi del Jurat Collita 2019


Vitis Prohibita, le retour des cépages résistants‘, de Stéphan Balay, és la gran guanyadora de la 9a edició del Most Festival. El documental explica la increïble història de les vinyes prohibides i les varietats de raïm resistents. El seu director ha destacat que el premi és també “un reconeixement als actes de resistència d’alguns homres i la perceverança cap a una agricultura més propera al medi ambient”. El jurat de la secció Collita li ha atorgat el Gran Premi del Jurat “perquè descobreix una història de rebel·lia i resistència del vi”; un premi dotat amb 3000€.

La resta de films guardonats són els següents:

Premi Vi català, dotat amb 1.500€, per ‘Celler Cooperatiu de Gandesa. Testimonis‘, d’Oriol Gràcia i Esther Benet, “per celebrar cent anys d’una gran tradició”.

Premi Projecció internacional, dotat també amb 1.500€, per a ‘El vino, el mundo y nosotros‘, d’Antonio Lobo, “Per explicar la història d’un triomf, un fracàs i una projecció de
futur”.

El millor Documental és per a ‘Vinho‘, d’André Laranjinha, que “des del rigor cinematogràfic observa una realitat que desapareix”.

El millor treball de Ficció, ‘Patchwork’, de María Manero Muro, que “de forma imaginativa reflexa la realitat de les relacions humanes”.

El Millor treball promocional s’ha atorgat a ‘DO Penedès. 2700 Anys‘, de Jordi Escofet, “perquè convida a conèixer i a disfrutar”.

El Premi Arrels és per ‘L’invisible‘, de Sergey Tsoller que “ens recorda que el vi també és fruït d’unes energies invisibles, meravelloses, màgiques i úniques a cada vinya”.

El jurat de la Secció Collita 2019 l’han format Audrey Doré, guanyadora del premi a la Millor Sommelier de Catalunya; l’escriptora i crítica especialitzada en cinema Núria Vidal; Casimiro Torreiro, historiador, professor universitari i programador del Festival de Màlaga; Joan Asens, elaborador del Celler Orto Vins i membre de la Junta de la D.O. Montsant i de la Junta de l’Associació Prioritat; i Pilar Sanmartin, viticultora del Celler Bàrbara Forés.