Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 6 al 16 de novembre al Penedès
Del 26 al 30 de novembre al Priorat

Saison(s), l’histoire d’une création

Saison(s), l’histoire d’une création explora els vincles entre la creació d’una copa per a vi (des dels primers esborranys fins al procés de workshop) i la producció del vi (de les vinyes a la verema). La narració es construeix al voltant de dues personalitats ben compromeses, com són les del viticultor Stéphane Derencourt i la…Llegir-ne més

La part dels àngels

Un home viu un procés de conversió espiritual que el portarà a emprendre un nou rumb en la seva vida. Impulsat per aquesta trucada personal, i al bell mig d’un canvi existencial profund, començarà un procés creatiu a través de l’art i de la pintura, que el durà cada vegada més a endinsar-se en aquesta…Llegir-ne més

Il vino di Leonardo

Tothom coneix al geni artístic i científic de Leonardo da Vinci, però molt pocs en coneixen l’esperit més íntim i una de les seves passions més profundes… Leonardo va néixer en terra de vins, Vinci i Montalbano han estat cobertes de vins i oliveres des de l’any 1400. El camp de Vinci va alimentar la…Llegir-ne més

Vinum Insulae

Antonio Arrighi, enòleg de l’illa d’Elba, ha decidit provar un experiment d’aquells que, si surt bé, podria fer-lo entrar en la història… I Vinum Insulae, en seria el testimoniatge. L’ansònica, una vinya nativa de Grècia, és avui un dels vins més comercialitzats a l’illa d’Elba, però en l’experiment d’Arrighi no hi ha res de comercial….Llegir-ne més

Patchwork

Aquesta és la història de la Loly, una dona d’Azagra, un poblet de la Ribera de Navarra, on va créixer i on va pujar la seva família. Prenent el concepte del patchwork (la reutilització de teles per crear-ne nous teixits), el curtmetratge fa un paral·lelisme amb el procés de trasplantament del fetge de la Loly, i…Llegir-ne més

Nous sommes quelques-uns

Els directors de Nous sommes quelques-uns van anar a la cerca de la gent de La Band Latour, una associació de viticultors del Pirineu oriental, que té la seva seu a Latour-de-France, a la vall de l’Aglí. La zona, molt afectada per la crisi del vi, porta ja més de quinze anys treballant vinyes velles…Llegir-ne més

Cépages rares, un patrimoine suisse

Us imagineu una gran multitud de terroirs dins d’un mateix espai geogràfic? Justament això és la vinya suïssa. En estar subjecte a condicions climàtiques diverses, la vinya suïssa s’ha caracteritzat per una increïble biodiversitat de raïms, i el seu patrimoni genètic ha esdevingut una mena de llibre d’història que revela orígens insospitats i de vegades…Llegir-ne més

Anatomia dels sentits: el Penedès artesà

Anatomia dels sentits: el Penedès artesà gira al voltant de la vocació de deu professionals que mantenen vius alguns dels oficis més tradicionals del Penedès, terra vitivinícola mil·lenària. Deu relats, deu formes d’entendre l’ofici artesà i la seva essència. Un tribut al patrimoni i a la identitat del territori. Un viatge que connecta terra, vi i…Llegir-ne més

La llarga espera

La verema a Raventós i Blanc s’espera amb anhel any rere any. És el fruit de molts dies de treball. L’esforç de l’home i el capritx de la naturalesa s’uneixen….Llegir-ne més

El vino, el mundo y nosotros

El segle XX va portar canvis en la forma de produir, distribuir i consumir productes de tot el món. Molts d’ells no van suportar els canvis. La indústria del Jerez-Sherry, d’orígens gairebé tan antics com l’existència del vi, també va viure un dur procés d’ajust a les circumstàncies del mercat. Antonio Lobo, director d’El vino,…Llegir-ne més