Illa Pico, Azores. Una crosta de lava al bell mig de l’oceà Atlàntic, on els seus habitants, a falta de bona terra per cultivar, han plantat les vinyes sobre la pedra. Fustigada per la brisa marítima i pel fred de l’hivern que descendeix des de la muntanya, les vinyes es vengen de la sequedat de…Llegir-ne més
Secció: Collita
La millor selecció internacional de treballs audiovisuals sobre la vinya, el vi i el cava. Secció a competició.
Vitis Prohibita, Le Retour Des Cépages Résistants
Coneixeu la increïble història de les vinyes prohibides i les varietats de raïm resistents? Podria semblar una llegenda, però no ho és; és la història real de la prohibició d’unes varietats de raïm, perquè els seus vins van ser acusats de tenir mal gust i de dur a la follia. Aquella prohibició encara afecta a…Llegir-ne més
The Red Stain
The Red Stain forma part del contingut de marca que han creat els cellers Francis Ford Coppola Winery. Filmat a diverses localitzacions d’Itàlia, explica la història d’un matrimoni propietari d’una tintoreria, que va construint un no-parar de teories per explicar l’origen d’una misteriosa taca de vi negre a la camisa del Billy, un dels seus clients….Llegir-ne més
Celler Cooperatiu de Gandesa. Testimonis
La història del Celler Cooperatiu de Gandesa, explicada per testimonis que hi han estat directament implicats en algun moment d’aquests cent anys de vida: pagesos, treballadors, historiadors, arquitectes, historiadors especialitzats en l’obra de Cèsar Martinell……Llegir-ne més
Carles Llarch, de terra de vi
Retrat de Carles Llarch, ceramista i productor d’àmfores artesanals de gran mida per a la conservació del vi. Visitem a en Carles a casa seva, al Penedès, on ens ensenya l’elaboració d’aquestes espectaculars àmfores romanes des de la barreja de terres per a modelar-les fins a la seva cocció….Llegir-ne més
DO Penedès 2700 Anys
El territori, l’herència, el prestigi i la tradició vitivinícola són els valors que defineixen la DO Penedès. Aquestes van ser les premisses a l’hora de realitzar el darrer vídeo institucional d’aquesta denominació d’origen. L’audiovisual combina detalls del cicle vegetatiu de la vinya o els processos d’elaboració del vi, amb canvis de ritme visual i sonor…Llegir-ne més
L’invisible
Què fa d’un vi, un bon vi? Quin és l’origen de les emocions que trobem en els grans vins? L’energia dels terroirs, la vibració dels viticultors, pensaments, paraules… Què passaria si l’essencial, com deia Saint-Exupéry, fos invisible? A L’invisible serem testimonis de converses subtils amb els viticultors d’Alsàcia que treballen l’invisible en el món de…Llegir-ne més
(R)evolution Champenoise, La Viña Manda
La Champagne és probablement la vinya més industrialitzada de França. La gran demanda internacional i l’èxit econòmic del xampany ha provocat que els productors de la regió hagin tractat d’explotar tant com els ha estat possible la producció de les limitades 34.000 hectàrees de vinya emparades per l’AOC. Tot això, i les condicions climàtiques poc…Llegir-ne més
Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa
El 19 de febrer de 1919, Josep Maria Serres —un dels fundadors i primer president del Celler— i Jaume Fontanet, membre de la Junta, van encarregar el projecte de construcció del Celler Cooperatiu Gandesa a l’arquitecte de Valls, Cèsar Martinell. En aquell moment era el Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, i es va posar…Llegir-ne més
The Tavolata
La imatge es fusiona amb el sol, la vinya, la terra i la gent: una il·lustració perfecta de la regió. The Tavolata, una taula de dinar a l’estil italià, celebra que compartim moments amb una copa de vi del Valais, a Suïssa. En acabar, també l’espectador hauria de voler dir: “Jo també voldria ser-hi, allà!”….Llegir-ne més