Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


27/10/2020

Les gales del Most 2020


El Most 2020 aixecarà el teló el proper dijous 5 de novembre amb la projecció del documental Wine Masters: Penedès, Spain, l’episodi de la sèrie independent Wine Masters dedicat al Penedès. El canvi climàtic i la recuperació de varietats ancestrals són els temes més importants en aquesta peça que explica la història de la Família Torres. Amb la col·laboració dels Masters of Wine Tim Atkins i Christy Canterbury, ofereix una visió sobre el passat, el present i el futur del celler Família Torres, que aquest 2020 celebren el 150è aniversari de la seva fundació.

Durant la gala d’inauguració, presentada pel periodista de Televisió de Catalunya Jordi Eroles, el Most Festival lliurarà el Premi Honorífic al cineasta Pere Portabella, per tota una vida dedicada a l’experimentació cinematogràfica. Driveways, d’Andrew Ahn, protagonitzarà la gala de cloenda del Most 2020 el diumenge 15 de novembre. Una història familiar plena de detalls ambientada en un petit poble dels Estats Units que va rebre dues nominacions als Independent Spirit Awards.

La gala del vi a Vilafranca del Penedès tindrà lloc el divendres 6 de novembre amb el lliurament del Premi Honorífic a l’equip de Sapiens del vi per la seva tasca de divulgació de la cultura vitivinícola, i la projecció d’un dels treballs que són cap de cartell de la secció Collita 2020, Vignes dans le rouge, de Christophe Fauchère. D’altra banda, enguany la gala del vi a Sant Sadurní d’Anoia s’amplifica amb la programació de sessió continua amb dues ficcions de cinema del vi que ens venen de Croàcia i els Estats Units, respectivament: Aleksi, de Barbara Vekarić i From the Vine, de Sean Cisterna.