Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 6 al 16 de novembre al Penedès
Del 26 al 30 de novembre al Priorat

L’invisible

Què fa d’un vi, un bon vi? Quin és l’origen de les emocions que trobem en els grans vins? L’energia dels terroirs, la vibració dels viticultors, pensaments, paraules… Què passaria si l’essencial, com deia Saint-Exupéry, fos invisible? A L’invisible serem testimonis de converses subtils amb els viticultors d’Alsàcia que treballen l’invisible en el món de…Llegir-ne més

(R)evolution Champenoise, La Viña Manda

La Champagne és probablement la vinya més industrialitzada de França. La gran demanda internacional i l’èxit econòmic del xampany ha provocat que els productors de la regió hagin tractat d’explotar tant com els ha estat possible la producció de les limitades 34.000 hectàrees de vinya emparades per l’AOC. Tot això, i les condicions climàtiques poc…Llegir-ne més

Wine Calling

Malgrat haver-hi més de 3.000 viticultors a França, menys del 3% treballen amb mètodes ecològics, biodinàmics o naturals de producció. Portats per la seva ètica, aquesta comunitat relativament petita de viticultors ha escollit unes pràctiques de treball de la terra amigables amb el medi ambient, amb l’objectiu de trobar l’expressió natural de cada terroir i…Llegir-ne més

Saison(s), l’histoire d’une création

Saison(s), l’histoire d’une création explora els vincles entre la creació d’una copa per a vi (des dels primers esborranys fins al procés de workshop) i la producció del vi (de les vinyes a la verema). La narració es construeix al voltant de dues personalitats ben compromeses, com són les del viticultor Stéphane Derencourt i la…Llegir-ne més

Il vino di Leonardo

Tothom coneix al geni artístic i científic de Leonardo da Vinci, però molt pocs en coneixen l’esperit més íntim i una de les seves passions més profundes… Leonardo va néixer en terra de vins, Vinci i Montalbano han estat cobertes de vins i oliveres des de l’any 1400. El camp de Vinci va alimentar la…Llegir-ne més

Vinum Insulae

Antonio Arrighi, enòleg de l’illa d’Elba, ha decidit provar un experiment d’aquells que, si surt bé, podria fer-lo entrar en la història… I Vinum Insulae, en seria el testimoniatge. L’ansònica, una vinya nativa de Grècia, és avui un dels vins més comercialitzats a l’illa d’Elba, però en l’experiment d’Arrighi no hi ha res de comercial….Llegir-ne més

Nous sommes quelques-uns

Els directors de Nous sommes quelques-uns van anar a la cerca de la gent de La Band Latour, una associació de viticultors del Pirineu oriental, que té la seva seu a Latour-de-France, a la vall de l’Aglí. La zona, molt afectada per la crisi del vi, porta ja més de quinze anys treballant vinyes velles…Llegir-ne més

Cépages rares, un patrimoine suisse

Us imagineu una gran multitud de terroirs dins d’un mateix espai geogràfic? Justament això és la vinya suïssa. En estar subjecte a condicions climàtiques diverses, la vinya suïssa s’ha caracteritzat per una increïble biodiversitat de raïms, i el seu patrimoni genètic ha esdevingut una mena de llibre d’història que revela orígens insospitats i de vegades…Llegir-ne més

Anatomia dels sentits: el Penedès artesà

Anatomia dels sentits: el Penedès artesà gira al voltant de la vocació de deu professionals que mantenen vius alguns dels oficis més tradicionals del Penedès, terra vitivinícola mil·lenària. Deu relats, deu formes d’entendre l’ofici artesà i la seva essència. Un tribut al patrimoni i a la identitat del territori. Un viatge que connecta terra, vi i…Llegir-ne més

El vino, el mundo y nosotros

El segle XX va portar canvis en la forma de produir, distribuir i consumir productes de tot el món. Molts d’ells no van suportar els canvis. La indústria del Jerez-Sherry, d’orígens gairebé tan antics com l’existència del vi, també va viure un dur procés d’ajust a les circumstàncies del mercat. Antonio Lobo, director d’El vino,…Llegir-ne més