Què és la viticultura sostenible? Per respondre aquesta pregunta, Suraci s’entrevista amb alguns dels productors vitícoles que han endegat projectes per reduir l’impacte mediambiental. Aquest treball va guanyar el Premi Sostenibiitat, creat exprofés pel jurat de la 7 edició del Most Festival….Llegir-ne més
Gènere: Documental
Archevitis
Als paisatges feréstecs del Caucas, entre el Mar Negre i el Mar Caspi, és on van néixer, fa més de 8.000 anys, el cultiu de la vinya i l’elaboració del vi. Per reconstruir aquest camí cap al passat de la vinya, descobrim maneres ancestrals i sorprenents d’elaborar uns vins que no han variat al llarg…Llegir-ne més
In Vino Vita
Intentant aixecar el vel místic que sovint ha acompanyat la biodinàmica, aquest documental aplega veus de referents com Nicolas Joly, Richard Leroy i Philippe Gourdon per defensar una manera de fer vins totalment lligada a la natura i a la vida. Una viticultura que ofereix vins de gran qualitat i que és un dels motors…Llegir-ne més
Vendemmia
Documental de petit format que retrata diferents experiències en una verema. Àlex és l’encarregat de la hisenda agrícola dedicada a la producció de vins. Amb ell, treballen Benito, un septuagenari de Corno di Rosazzo que va ser criat entre vinyes, i Filippo, un estudiant d’informàtica d’Udine….Llegir-ne més
Gyöngyöt az embernek (Pearls for the Man)
Anem fins a Monor, una petita ciutat al centre d’Hongria, on s’hi poden trobar un miler de cellers. Durant els temps comunistes, aquests cellers van ser abandonats. Per sort, avui la cultura del vi viu un renaixement molt destacat….Llegir-ne més
Global Warming Wine. Viticulture and Climate Changing
L’escalfament global podria alterar dràsticament la carta del vi mundial. Aquest fenomen empenta els viticultors a conquerir noves terres, avançant cada cop més cap als pols. Es preveu que les temperatures augmentin de 3 ° a 5 ° C el 2050, acompanyat d’una disminució de les precipitacions d’estiu, onades de calor molt més freqüents (sobre…Llegir-ne més
Maye et fils
Un ancià rep cada dia la visita del seu fill a l’hospital. Parlen del seu treball i de la seva vida a la vinya i al celler familiar. El nét s’uneix a ells amb la seva càmera i capta els moments íntims que fins ara no havien trobat temps per compartir….Llegir-ne més
L’aviador
L’univers de la gent del Plus Ultra se’ns obre per veure com el barri de la Marina de Barcelona ja fa més de 30 anys que surt al carrer per celebrar la Festa de la Trepitjada del Raïm….Llegir-ne més
Generation Wine
Una mirada cap a Sud-Àfrica, un país que està treballant per fer-se un lloc al món del vi, emmirallant-se en França i altres països que en lideren la producció. El treball es qüestiona aspectes com la cultura del beure al seu país, la legislació sobre begudes alcohòliques i l’emergència de mercats nous. Les joves directores…Llegir-ne més
L’esprit du vin, le reveil des terroirs
En un món on els desequilibris “naturals” ja no estan sota control, tsunami, escalfament global, vaca boja, pandèmies, bogeries agroquímiques, abús de pesticides, riscos per a la salut…, els viticultors biodinàmics s’expressen a través del seu treball i dels seus productes. Una visió pacífica dels temps presents, però també dels temps futurs on, partint de…Llegir-ne més