L’obertura del programa d’enguany el posa la selecció de curtmetratges de ficció. La projecció de les Històries del vi inclou els treballs: The Kiss, d’Ali Zare Ghanat Nowi (França, 2022); Abattée, de Pierre-André Gilard (França, 2022); Alcornoques, de Dani Seguí (Espanya, 2023); Barolo is Dead, de Francesco Moroni, Simone Dipietro, Anna Cordioli (Itàlia, 2023)*; Corto…Llegir-ne més
Arxiu: Esdeveniments
Esdeveniments
Km 0: ’30 veus. Sobre l’ofici de pastor’
Presentació del documental 30 veus. Sobre l’ofici de pastor de Pep Puig i Xavi Bayer. Recull de la memòria oral d’un grapat de dones i homes escampats al llarg de la geografia catalana, transmissors d’un ofici antic lligat als animals i a la terra i a una forma de viure que es va perdent cada dia…Llegir-ne més
Mini Most: ‘Sauvages’
Enguany, aquesta cita ineludible dirigida a un públic familiar amb ganes de gaudir del millor cinema d’animació internacional la protagonitza Sauvages, l’últim film d’animació de Claude Barras. A Borneo, a prop d’un bosc tropical, Kéria acull una cria d’orangutan a la plantació on treballa el seu pare. Al mateix temps, Selaï, cosí seu, es refugia amb…Llegir-ne més
Tast de vins a Cal Feru. ‘Widow Clicquot’. Tast de xampany, de les grans maisons als vignerons
El sommelier Xavier Roig, ens acull a la seva botiga de vins i escumosos de Sant Sadurní, Cal Feru, i ens proposa un viatge a través dels xampanys francesos. Provarem des de les bombolles més clàssiques i fins a les noves tendències de viticultors inquiets de la Champagne. Aquest tast es repeteix al VINSEUM, el…Llegir-ne més
Km 0: ‘From Dance to God’, capítol 1
El talent penedesenc no para d’aportar novetats de qualitat al Most. El realitzador Ramon Tort ens presenta aquest any el primer capítol de la sèrie que acaba d’estrenar al Festival In-edit. La sèrie proposa un viatge a la recerca de la identitat individual i col·lectiva a través de la dansa, la música, el pensament i…Llegir-ne més
Tast de vi: Els arqueòlegs de la vinya. Els vins de la recerca
Un tast per descobrir les varietats oblidades protagonistes del documental de Núria Repiso. I també per conèixer els primers resultats d’una recerca que ens revela les varietats més genuïnes dels terrers catalans i que ens planteja quin pot ser el seu futur en el context actual de canvi, marcat per l’emergència climàtica. Un tast que…Llegir-ne més
Fira’t de vi solidari ‘Víctimes de la DANA’
**Foto: Vinyes de Requena afectades per les inundacions. El cicle de micro fira al pati del VINSEUM Fira’t de vi aterra al novembre i convoca als cellers que participen i donen suport al MOST 2024. Davant dels terribles efectes de les inundacions causades per la DANA a València, el Fira’t del MOST destinarà el…Llegir-ne més
Tast de vi: ‘Widow Clicquot’. Tast de xampany, de les grans maisons als vignerons
Xavier Roig, sommelier que regenta la botiga de vins i escuimosos de Sant Sadurní amb més solera, Cal Feru, ens proposa un viatge a través dels xampanys francesos. Provarem des de les bombolles més clàssiques i fins a les noves tendències de viticultors inquiets de la Champagne. * La compra de l’entrada d’aquest tast permet…Llegir-ne més
Àpat popular Argentí: ¡Asado para todo el mundo!
En acabar la gala dedicada a Mendoza (Argentina) que millor que celebrar aquest feliç agermanament gaudint d’un dels àpats més populars del país, l’asado! A davant del museu, la plaça de Jaume I s’omplirà de les viandes típiques d’aquestes autèntiques festes gastronòmiques, aquesta vegada proposades per l’empresa de catering argentina Brasa y fuego: vacío, costillar…Llegir-ne més
Cloenda + Lliurament de premis + ‘Por todo lo alto’
Punt final de l’edició penedesenca amb el lliurament de premis als millors treballs de Collita i Brot. Inclou la projecció de Por todo lo alto, d’Emmanuel Courcol (França, 2024), comèdia francesa guardonada amb el Premi del Públic a la darrera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. En el decurs de la gala, Iter…Llegir-ne més