Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 6 al 16 de novembre al Penedès
Del 26 al 30 de novembre al Priorat

‘Sessió especial Brot’ a Sant Pere de Riudebitlles

El Most torna a Sant Pere de Riudebitlles, i ho fa connectant de nou el món del paper i del cinema amb la projecció d’una sessió especial Brot; una selecció de curtmetratges de ficció del nostre país que ens permeten entrar en l’univers Brot d’una manera diferent. En aquest programa, es projectaran: ‘Egoland’ d’Ignasi López Fàbregas,…Llegir-ne més

Mos de ficció 4: ‘Las gotas de Dios’

Les ficcions principals del vi d’aquest any s’acompanyen d’un tast gastronòmic preparat per a l’ocasió i vinculat amb les cultures gastronòmiques de l’origen geogràfic de les pel·lícules. Una manera diferent d’entrar dins del cinema del vi. En aquest darrer Mos de ficció, Legendary Entertainment, responsable de sèries com ‘Carnival Row’ i sagues com ‘Godzilla’ i…Llegir-ne més

Most al celler Jean Leon + Tast: ‘A Life in Wine: Gérard Basset, the World’s Favourite Sommelier’

A Torrelavit, Jean Leon proposa una vesprada de luxe amb una sessió doble: La projecció del documental ‘A Life in Wine: Gerard Basset, the World’s Favourite Sommelier’, de Kiki Hopkins (Regne Unit, 2023) El tast de vins dirigit pels sommeliers Ferran Centelles (sommelier de elBulliFoundation) i Cristina Alcalá (de Fundación Cultura Líquida), que ens parlaran del protagonista del film, i també del llibre que va inspirar el documental. La sessió comptarà amb la presència de la directora del documental i de Nina Basset, dona de Gérard Basset i presidenta de la Gérard Basset Foundation, i també de Romané Basset, fill del famós sommelier….Llegir-ne més

A Life in Wine: Gérard Basset, the World’s Favourite Sommelier

Una jornada de luxe amb una sessió ben especial que inclou la projecció del documental ‘A Life in Wine: Gerard Basset, the World’s Favourite Sommelier’, de Kiki Hopkins (Regne Unit, 2023). Acompanyem l’enòleg des que rentava plats i servia taules, per després descobrir l’obsessió que el guiaria la resta de la seva vida: el vi. Va ser la seva…Llegir-ne més

Cata de vinos

‘Cata de vinos’ és una comèdia amb ànima sobre l’enologia com a corrent salconduit a les nostres relacions en el seu healing era. Jacques està divorciat i dirigeix un petit celler, a la vora de la fallida. Hortense, decidida a no quedar-se soltera i involucrada a l’associació, entra un dia a la botiga i decideix apuntar-se…Llegir-ne més

Brot #4

Quarta sessió de l’emblemàtic concurs de curtmetratges del festival, amb una altra selecció de ficcions nacionals curada per membres de Cine Club Vilafranca. Al Brot #4 tindrem: Alegre y olé de Clara Santaolaya, Tu tijera en mi oreja de Carlos Ruano, A Summer With Carolina de Jairo Conzález, Dennis de Guillermo Garzón i Carlos Beceiro, El crédito d’Álex Escudero, Fin de Fernando Reinaldos i…Llegir-ne més

Mos de ficció 3: ‘Sira’ + Històries del vi

Les ficcions principals del vi d’aquest any s’acompanyen d’un tast gastronòmic preparat per a l’ocasió i vinculat amb les cultures gastronòmiques de l’origen geogràfic de les pel·lícules. Una manera diferent d’entrar dins del cinema del vi. Aquest tercer Mos de ficció presenta Sira, una peça de proximitat dirigida per la realitzadora penedesenca Irene Margalef que demana,…Llegir-ne més

Mos de ficció 1: El sabater d’Ordis

Les principals ficcions del vi d’enguany s’acompanyen d’un tast gastronòmic preparat per a l’ocasió i vinculat amb les cultures gastronòmiques de l’origen geogràfic de les pel·lícules. Una manera diferent d’entrar dins del cinema del vi. En aquest primer mos assistirem a un projecte valent i ambiciós, ambientat en els mons fantàstics que pronosticaven els poemes…Llegir-ne més

Mos de ficció 2: ‘Signature: Making Japan a world-famous brewery’

Les principals ficcions del vi d’enguany s’acompanyen d’un tast gastronòmic preparat per a l’ocasió i vinculat amb les cultures gastronòmiques de l’origen geogràfic de les pel·lícules. Una manera diferent d’entrar dins del cinema del vi. La segona sessió del Mos de ficció servirà per a desmuntar tòpics: a Japó es fa molt més que sake,…Llegir-ne més

Tast: Itàlia, formatges i vins. Una proposta de Xerigots

L’Obrador Xerigots ens proposa un exercici de maridatge de formatges i vins italians. Xerigots trasllada l’activitat de l’antic obrador al VINSEUM, perquè vol presentar un tast amb sis formatges italians que seran els convidats especials , amb l’acompanyament de bons vins també del país de la bóta. És tot un àpat! Es tracta d’un recorregut…Llegir-ne més