Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

‘Les raisins de la misère’

Data
Pel·lícules
Preu
12 Nov - 20:00h
5€


Una de les pel·lícules més controvertides del festival és ‘Les raisins de la misère’, d’Ixhel Delaporte i Olivier Toscer (França, 2021). Aquest documental dóna veu als oblidats del món dels bons vins de Bordeus: els jornalers de la vinya. Treballant en condicions cada cop més precàries, posant en risc la seva salut, molts són els que rebutgen el destí i intenten que les coses canviïn. La pel·lícula, que arriba al nostre país després de passar pel prestigiós FIPADOC (Festival Internacional de Documental de Biarritz), forma part de la sèrie La Ligne Bleue (France TV), un serial sobre aquelles persones que al país veí “es comprometen, lluiten i somnien”.

Télérama deia, de la cinta: “Revelacions increïbles sobre la precarietat d’aquests treballadors i les lluites heroiques d’aquestes ‘petites mans’ del raïm. El contrast és impactant, entre el món del luxe dels grans crus classés de Bordeus i el dels treballadors de la vinya. Gairebé mai es troben”. Un film per posar-nos els peus a terra, com ja va fer Olivier Toscer amb els seus anteriors documentals (‘The Extremist Vote: Fear and Anger’, ‘Berlusconi et la mafia, scandales à l’italienne’) i amb el llibre que ja havia dedicat a la injustícia a la vinya.

Amb el patrocini de Covides.

Amb la compra de l’entrada, el públic d’aquesta sessió podrà adquirir el #PackMost.
L’estoig conté una ampolla de TERRA TERRAE BRUT, de Covides, una selecció de formatges de Xerigots i una copa del Most Festival.
El preu del pack és de 20€, amb l’entrada inclosa!

Entrada
Adreça Auditori del VINSEUM
Pl. de Jaume I, 1
Vilafranca del Penedès

Col·labora