Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 2 al 12 de Novembre al Penedès
Del 22 al 26 de Novembre al Priorat

‘La Maternal’

Data
Pel·lícules
Preu
06 Nov - 20:00h
8€


Pilar Palomero va ser l’única alegria que el cinema espanyol va tenir durant la pandèmia: ‘Las niñas’, presentada a la Berlinale, salvar la taquilla espanyola de 2020 i es va endur tots els premis (Goya, Gaudí, Feroz, Biznaga de Màlaga, Fotogramas de Plata) a la Direcció i al Guió. Havíem trobat una gemma del cinema de proximitat, local i emocional. Ara, Palomero torna amb una segona pel·lícula que la confirma com a gran directora d’actrius naturals (pren de la mà a Carla Simón) i com a guionista aguda i honesta.

Aquí acompanya a Carla (Carla Quílez, Millor Actriu al Festival de San Sebastià), una noia rebel que amb catorze anys queda embarassada i ha d’ingressar a La Maternal, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el dia a dia amb altres joves com ella. Allà descobrirem que la maternitat és una autèntica guerra, però que sempre hi haurà mans que ens ajuden. ‘La Maternal’ és una pel·lícula lluminosa però sense pèls a la llengua, que ens acostarà al fons de l’ànima de Carla i de la seva mare, una esplèndida Ángela Cervantes. Abans d’arribar al Most, el film ha passat pel Festival de Chicago, d’Estocolm i Cinespaña de Toulouse, on va recollir els premis a Millor Òpera Prima, Millor Fotografia i Millor So.

Elsa Fernández-Santos en deia a El País: “Es difícil no enamorarse de esta película: tras su enorme tacto, hay una mirada sensible y profunda a una realidad que se presta a los tópicos fáciles. (…) Es una película tan dolorosa como emocionante”.

La projecció serà presentada per l’actriu Jamila Bengharda, de Vilafranca, i amb l’actriu i educadora Karol Ruiz, i compta amb subtítols especials per a persones sordes.

Amb el patrocini de la DO Penedès.

Amb la compra de l’entrada, el públic d’aquesta sessió podrà adquirir el #PackMost.
L’estoig conté una ampolla de Vallformosa, una selecció de formatges de Xerigots i una copa del Most Festival.
El preu del pack és de 20€, amb l’entrada inclosa!

Entrada
Adreça Kubrick
C. del General Prim, 7
Vilafranca del Penedès

Col·labora