Sant Fruitós participa d’aquest Most al Bages 2025, i ho fa programant L’annata. La ballata dei vignaioli di laguna, d’Andrea Mignòlo (Itàlia, 2023), el documental guanyador del Gran Premi del Jurat del Most 2024. L’annata ens explica com en una Venècia esgotada pel turisme massiu i insostenible, una comunitat s’ajunta per cuidar l’única vinya urbana…Llegir-ne més
Arxiu: Esdeveniments
Esdeveniments
‘El mago del vino’, a Artés
La Casa Museu d’artés serà la seu de la sessió on es projectarà El mago del vino, de David Moncasi (Espanya, 2024), un documental que segueix de prop a Raúl Pérez, prestigiós viticultor espanyol que ha estat escollit dues vegades com a millor enòleg del món. Pérez té un do per a fer vins en…Llegir-ne més
‘Arqueòlegs a la vinya’, a Navàs
El Centre Enoturístic del Pla de Bages de Navàs obre de nou les pportes al Most Festival. En aquesta ocasió per celebrar la primera de les sessions del Most al Bages 2025. Aquesta vegada s’hi projectarà Els arqueòlegs a la vinya. A la recerca de les varietats autòctones, de Núria Repiso (Catalunya, 2024). Un documental…Llegir-ne més
Gala del Most al Priorat: Premi Honorífic Most 2024 a Montse Ovejero i Josep Lluís Pérez + ‘O auto das ánimas’
El Most 2024 posa el punt final amb una gala prioratina d’emocions fortes conduïda per Xavier Graset i que servirà per retre homenatge a la parella Montse Ovejero i Josep Lluís Pérez, i donar-los el Premi Most 2024 a la trajectòria vitivinícola. La projecció d’O auto das ánimas, del gallec Pablo Lago (Espanya, 2023), ens…Llegir-ne més
‘Vines in the Shadow of Tito’ a Cabacés
Un viatge per la història de l’elaboració del vi a Croàcia, que explora la seva evolució des de la formació de Iugoslàvia fins a la seva independència, enmig de les cicatrius del comunisme i la guerra. De platges pristines a les antigues ciutats romanes i una rica cultura alimentària, Croàcia presumeix de zones d’una bellesa…Llegir-ne més
‘L’annata. La ballata dei vignaioli di laguna’ a Els Guiamets
A una Venècia esgotada pel turisme massiu i insostenible, una comunitat s’ajunta per cuidar l’única vinya urbana que hi resisteix encara, i fer-ne vi i tenir cura del medi ambient. Al llarg de l’any, però, es topen amb restriccions burocràtiques, esdeveniments climàtics i altres problemes que ho posen tot en risc, fins i tot la…Llegir-ne més
‘En jachére’ a Ulldemolins
I si escollir treballar la terra pogués ser una solució per construir un futur més serè? Lluny dels estàndards de l’agricultura intensiva, Isabelle i Justine han optat simplement per reinventar-se, tornant a les arrels de la pagesia. En acabar la sessió s’oferirà una copa de vi gentilesa de la DO Montsant….Llegir-ne més
‘Blend’ a Cornudella
Johanna, Miriam, Amanda i Seyma són quatre dones de Suïssa que no estaven destinades a reunir-se. Això sense tenir en compte l’objectiu comú que les ha guiat durant diversos anys: guanyar el prestigiós títol de Master of Wine, la certificació de vi més difícil del món. Patrocinis, múltiples exàmens, innombrables tasts a cegues, viatges per…Llegir-ne més
‘Carlos Esteva: la lluita per l’invisible’ a L’Artesana
Homenatge a la vida i el llegat de Carlos Esteva, celebrat vinicultor i creador del presitigiós celler penedesenc Can Ràfols dels Caus. La seva passió pel vi i la seva visió innovadora van deixar una empremta inesborrable al món vinícola. Un inesgotable arxiu d’imatges i la intervenció de les persones més properes a Carlos Esteva…Llegir-ne més
‘El mago del vino’ al Masroig
Raúl Pérez és un viticultor espanyol que ha estat escollit dues vegades com a millor enòleg del món. Pérez té un do per a fer vins en les condicions més extremes i s’enfronta a un projecte apassionant: fer un vi a El Bierzo, a més de 1000 metres d’altitud. El documental és un retrat calidoscòpic…Llegir-ne més