Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 3 al 13 de Novembre

Notícies


20/10/2022

‘El viaje de Julieta’ inaugurarà el Most 2022 i l’actriu Julieta Serrano rebrà el Premi Honorífic


La cloenda del festival comptarà amb l’estrena catalana de ‘Suro’, de Mikel Gurrea, premiada a Sant Sebastià

L’onzena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi ja és a tocar. Del 3 al 13 de novembre al Penedès i del 23 al 27 al Priorat, l’aliança entre la cultura vitivinícola i l’audiovisual tornarà a oferir uns dies intensos de trobades, projeccions, tastos i premis. 

La gala d’inauguració, que tindrà lloc el proper dijous 3 de novembre al Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès, estarà presentada per l’actriu Tània Sarrias, i comptarà amb el lliurament del Premi Honorífic a Julieta Serrano i la projecció del documental El viaje de Julieta, de Pancho García Matienzo. Tot un homenatge a l’apassionant vida de Serrano, la persona i l’artista. Una mirada al seu compromís com a actriu de gran rigor, versatilitat i ofici, però sobretot a una passió aclaparadora cap al cinema, al qual ha dedicat tota la vida. Gran musa de Pedro Almodóvar i figura clau en sèries televisives, entendre Julieta Serrano és conquerir una peça clau del millor cinema espanyol. El documental compta amb les intervencions de Pedro Almodóvar, Héctor Alterio, Antonio Banderas, Ana Belén, Rossy de Palma, Carme Elias, Núria Espert, Cayetana Guillén Cuervo o Marisa Paredes, entre altres.

Un altre plat fort del Most Festival d’enguany serà la gala de cloenda, que es celebrarà el diumenge 13 de novembre a l’Auditori Municipal de Vilafranca. La protagonitzarà la premier a Catalunya de l’esperada pel·lícula Suro, de Mikel Gurrea, que ell mateix presentarà al festival, i el lliurament dels Premis Most 2022. La gala serà conduïda pel periodista Xavier Graset. A Suro -film guanyador del Premio FIPRESCI i Premio Cine Vasco al Festival de Sant Sebastià- l’Helena i Ivan són una jove parella de ciutat, interpretada per Vicky Luengo i Pol López, que intenta dur a terme una vida rural justa, sostenible i tolerant, però que topa contra la cara lletja del camp català. La vida als boscos de sureres queda lluny de ser tranquil·la i reconstituent.