Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 7 al 17 de novembre al Penedès
Del 27 de novembre al 1 de desembre al Priorat

Notícies


01/12/2022

El Most Festival 2022 tanca amb èxit l’11a edició i recupera el públic perdut per la pandèmia


El diumenge 27 de novembre va finalitzar l’11a edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi amb un acte al teatre l’Artesana de Falset on es va poder veure la pel·lícula Georgia the Cradle of Wine, un documental dedicat a Geòrgia, país convidat de la present edició.

Els organitzadors es mostren molt satisfets amb la resposta del públic a la programació del festival. Aquesta havia de ser l’edició del retorn de la gent a les sales de cinema després de la pandèmia. I les dades de públic del Most així ho avalen. Els resultats finals d’espectadors del festival mostren una clara recuperació de les dades de l’any anterior, amb una pujada del 80% respecte el nombre d’assistents registrat el 2021.

En concret, el festival al Penedès va aplegar 3.705 persones en onze dies (del 3 al 13 de novembre) i la programació del festival durant els quatre dies al Priorat (del 23 al 27 de novembre) va sumar 584 butaques. A aquestes dues grans xifres cal sumar les diferents sessions del Most arreu de Catalunya (a l’Empordà, Tarragona, Pla de Bages, entre d’altres) i les sessions de l’Arxiu Most que s’han anat programant al museu un cop al mes al llarg de l’any. En total 4.811 butaques, una xifra per a l’optimisme que demostra la bona salut del cinema del vi.

Una de les característiques definitòries del Most és que es tracta d’un festival deslocalitzat i escampat pel territori. Enguany les projeccions s’han vist en set municipis diferents del Penedès (Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Olèrdola, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos i Avinyonet) i set municipis del Priorat (Cornudella de Montsant, Falset, Guiamets, Poboleda, Masroig, La Vilella Alta i Bellmunt del Priorat).

El sector del vi se sent convocat al festival i cada cop assisteix més públic vinculat al món vitivinícola, que manifesta el seu interès pel cinema del vi. En general, les sessions de Collita, la secció que dona personalitat al festival, han mostrat un clar increment de públic respecte edicions anteriors. Enguany el lliurament del premi honorífic a l’Agustí Villarroya va ser un dels moments més emocionants del festival i va aplegar tot el sector en un auditori del VINSEUM ple d’amics i professionals del vi, l’enologia i la viticultura.

L’altre secció a concurs, el Brot, també ha registrat un clar augment de públic en les tres sessions programades al Kubrick Cinema, una demostració que l’aposta pel curtmetratge continua despertant l’interès del públic més cinèfil.

Però el certamen també ha viscut altres grans moments cinèfils, com l’enlluernadora aparició de l’actriu Julieta Serrano a la gala inaugural del Penedès o la intervenció a la gala de lliurament de premis de Mikel Gurrea i Tono Folguera, director i productor de Suro, pel·lícula que el Most va acollir-ne la seva première a Catalunya.