
Una de les pel·lícules més esperades de l’any, ‘La passió de Dodin Bouffant’ (‘A foc lent’), dirigida pel franc-vietnamita Tran Anh Hung, que va obtenir per aquest treball el premi a la millor direcció al passat Festival de Cannes i va tancar Culinary Cinema de Sant Sebastià.
Adaptació lliure de la novel·la ‘La vie et la passió de Dodin Bouffant, gurmet’, de Marcel Rouf, publicada el 1924, el film se situa a finals del segle XIX per explicar la història de la cuinera Eugénie (Juliette Binoche), que ha treballat per al famós gourmet Dodin (Benoît Magimel) durant 20 anys en què la pràctica de la cuina ha anat transformant la relació entre tots dos en una cosa que va més enllà de la creació de plats únics. Tot i això, Eugénie, gelosa de la seva independència i la seva llibertat, mai no ha volgut casar-se amb Dodin, que decideix fer alguna cosa que mai ha fet abans: cuinar per a ella. El menjar és el seu darrer recurs, la seva manera d’expressar una cosa que les paraules no arriben a dir.
La pròpia premissa d’una pel·lícula que planteja paral·lelismes entre l’art de cuinar i d’estimar podria servir com a descripció de l’estil de Tran Anh Hung, cineasta que en títols com ‘L’olor de la papaia verda’ (1993) o ‘Pleno verano’ (2000) ha fugit de les narracions convencionals, practicant un cinema que aposta per allò sensorial per sobre de la paraula, per transmetre sensacions i emocions que transcendeixen la trama i van més enllà del que l’ull és capaç de veure en pantalla.
Us advertim: sortireu amb gana.
Amb el patrocini de la DO Penedès.
EntradaC. del General Prim, 7
Vilafranca del Penedès
