Festival Internacional
de Cinema del Vi
10a edició
3-13 de juny 2021

Seccions

Collita
La millor selecció internacional de treballs audiovisuals sobre la vinya, el vi i el cava. Secció a competició.
Jurat
Salvador Llopart, Periodista
El 1992 fa de la seva passió, el cinema, la seva feina habitual i passa a encarregar-se de la informació cinematogràfica a La Vanguardia. Corresponsal als principals festivals de cinema internacionals, com Berlín, Canes i Venècia. Sense oblidar esdeveniments més propers com Sant Sebastià, Gijón, Sevilla, Màlaga i per descomptat el  Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Ha estat jurat de diferents seccions a Venècia, Sitges, Màlaga i altres certàmens cinematogràfics.
Àngel Quintana, Catedràtic d'Història i Teoria del cinema i Degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona
Ha estat professor convidat a diverses universitats entre elles la Universitat de Lausanne, Paris III, la Universidad de los Andes de Bogotà i la Iranian School of cinema. Ha publicat una desena de llibres entre els quals els assaigs Fábulas de lo visible,Virtuel?Después del cine Lorca et la cinéma (2018). És crític de cinema a El Punt i a membre del consell de direcció de la revista Caiman Cuadernos de Cine.
Josep Maria Albet, Viticultor i propietari del celler Albet i Noya
Va ser el primer elaborador de vins ecològics a la Península Ibèrica, iniciant el seu projecte l’any 1978. Inquiet de mena, ha estat un precursor en la investigació de varietats de raïm desaparegudes a Catalunya i és un ferm defensor de les anomenades varietats resistents. Va liderar el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic) i l’any 2007 va rebre el premi al millor enòleg de Catalunya. Entre 2012 i 2019, va ser el President de la DO Penedès.
Roser Vernet i Anguera, Filòloga de formació i propietària d’una casa rural
Especialista en crear sinèrgies entre persones, territoris, paisatge, cultura, literatura, etc. La seva implicació amb Prioritat i el Centre Quim Soler, la literatura i el vi, és sempre constant i entusiasta.
Clara Isamat, Fotògrafa i sommelier
Com a fotoperiodista, ha treballat en mitjans de comunicació escrita d'àmbit nacional. Ha impartit cursos i seminaris de fotografia. El 2005 obre el seu restaurant a l'Alt Empordà (Girona) i durant el 2015 i el 2016, dirigeix i produeix el seu primer documental Fermentación espontánea i escriu el llibre Raíces del vino natural, un año de viña. A finals del 2018, estrena el seu segon documental, Revolución líquida, on mostra la revolució de la sala a través de la figura del sommelier.
Premis
Premi Vi Català
Gran Premi del Jurat
Premi Projecció Internacional
Premi al Millor Treball Documental
Premi al Millor Treball de Ficció
Premi al Millor Treball Promocional
Premi Arrels
Brot
Una selecció acurada de la fructífera producció de curtmetratges del país. Secció a competició.
Jurat
Marta Bayarri, Actriu, autora i directora
El seu primer curt, Una nit (2014) va obtenir 50 seleccions i 6 premis, destacant el Premi de la Crítica a la Millor Direcció Novell al FIBABC'16. El seu segon treball, Fugit (2016), amb Miguel A. Faura i David Victori en la producció executiva, obté més de 65 seleccions, i d'entre elles una vintena de primer nivell, sent candidat a Millor Curt de Ficció als Premis Goya 2018. Vaca (2018) és el seu tercer treball, seleccionat en 15 festivals internacionals i candidat a Millor Curt de Ficció la passada edició dels Premis Goya.
Daniel Villanueva, Cineasta i fundador de l'Escola de Cinema de Reus, l'Ecir
Productor de més de 30 curtmetratges, entre ells El Barco Pirata, guanyador del Premi Goya 2012. Al 2016 produeix el curtmetratge Timecode, guanyador de 93 premis internacionals, la Palma d'Or al 69è Festival de Cannes 2016, la nominació a millor curtmetratge en la 89a edició dels Oscar, el Premi Goya 2017, el Premi Gaudí 2017 i l’European Film Award, a més del Brot. El 2017 crea la productora Ecir Films, vinculada a l'Escola de Cinema de Reus.
Josep Maria Bunyol, Periodista especialitzat en cinema i sèries
Actualment dirigeix i presenta el programa Memento a iCat i és guionista en diversos programes de Catalunya Ràdio. Ha estat col·laborador de cinema a la Cadena SER, al Versió RAC 1, a El suplement de Catalunya Ràdio i als programes de TV3 Els matins i Tot es mou. Escriu sobre sèries a la publicació web Serielizados. És professor associat al Departament de Comunicació Audiovisual de la UAB i ha escrit diversos llibres, com Jo també veia Bola de drac o Jo també cantava L’estaca.
Premis
Premi del Jurat
Premi del Jurat Jove
Premi del Públic - Premi Domènech Vidal
Gran Reserva
Secció de pantalla gran que recull una acurada selecció internacional de pel·lícules de preestrena.
Mini Most
Una cita ineludible per a un públic famíliar amb ganes de gaudir del millor cinema d’animació internacional.
Hits Most
L'oportunitat de reviure amb intensitat treballs que han marcat una fita ineludible en l'audiovisual, el cinema i el vi.