Festival Internacional
de Cinema del Vi
Del 2 al 12 de Novembre al Penedès
Del 22 al 26 de Novembre al Priorat

Seccions

Collita
La millor selecció internacional de treballs audiovisuals sobre la vinya, el vi i el cava. Secció a competició.
Jurat
Eva Vicens, Periodista i sommelier
Eva Vicens (Gandesa, Terra Alta, 1979) és directora de Vadevi, diari de referència en el món dels vins catalans. Anteriorment, la periodista terraltina ha estat redactora de Vadevi i directora dels Premis Vinari, una trajectòria professional que li va significar el premi a la Millor Comunicadora del Món del Vi en la Nit del Sommelier 2017. Vicens defineix el seu origen familiar a la Terra Alta com a "pagesos de tota la vida que m’han criat entre vinyes, i que m’han transmès l’amor per la vinya". La periodista s'ha especialitzat en la comunicació de vins, i és conductora de l'espai “Converses de vi” de La Setmana del Vi Català TV, on entrevista professionals del sector que ens expliquen les seves experiències i ens mostren diversos tasts dels seus vins.
Carolina Astudillo, Cineasta, investigadora i docent
Carolina Astudillo Muñoz (Santiago de Xile) és realitzadora, periodista, investigadora i docent. Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i Màster en Documental Creatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat el seu treball en la investigació, la creació documental i l'escriptura, tenint com a eix articulador les dones i la memòria històrica. Els seus treballs oscil·len entre el cinema experimental i el documental. Les seves pel·lícules han estat exhibides a museus i institucions educacionals, com el Jeu de Paume, Tabakalera, Museu d’Història de Catalunya, Université Paris-Sorbonne; Université de Franche-Comté; Université de Bourgogne; Aix-Marseille Université; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Salamanca (CEISAL); Universitat Pompeu Fabra; Universitat del País Basc (TyF); Tecnocampus; Universitat de Xile; USACH i Diego Portales. Els seus documentals 'De monstruos y faldas' (2008), 'Lo indecible' (2012), 'El deseo de la civilización: Notas para El gran vuelo' (2014), 'Un paseo por New York Harbor '(2019) y 'Naturaleza muerta' (2020) han estat premiats i exhibits a festivals nacionals i internacionals. El seu primer llargmetratge 'El gran vuelo' (2014) s'ha projectat a diversos festivals, mostres i universitats. Va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2015); el premi Feroz Puerta Oscura al Millor Documental, atorgat per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE); els premis al Millor Mediometratge Documental a Alcances; Millor Muntatge a Sole Luna Doc Film Festival i; Millor Documental a Som Cinema. Per aquesta obra, la directora va ser elegida Millor Realitzadora per l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA). El seu segon llargmetratge 'Ainhoa, yo no soy esa' (2018), novament va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2018), el Gran Premi del Jurat a Escales Documentaires (2018) i el premi al Millor So i Menció Especial del Jurat a DocumentaMadrid (2018). El seu tercer llargmetratge 'Canción a una dama en la sombra' (2022) es va estrenar al Festival de Màlaga (2022) i ha començat un recorregut per diversos festivals. A l'àmbit docent imparteix cursos, seminaris i masterclass a la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Santiago (Xile), Universitat Pontifícia Bolivariana (Colòmbia), Universitat Xilè-Britànica de Cultura (Xile) ia les escoles de Cinema ESCAC, ECIB, Màster Lav, La Casa del Cinema i LENS (Espanya). Des del 2016 és membre de l'Acadèmia d'Arts i de les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya (AACCE). Pertany a DOCMA i Dones Visuals. Actualment té diversos projectes cinematogràfics en etapa de desenvolupament: 'Memorias del sonido', llargmetratge coproduït amb la ciutat de St. Gallen-Suïssa (WIP); 'No todas las niñas', llargmetratge coproduït entre Xile i Espanya (WIP) i 'Como dos extrañas' (en procés d'escriptura de guió).
Ivan Pintor, Doctor en Comunicació Audiovisual i professor al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra
Ivan Pintor és doctor en Comunicació Audiovisual i professor al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha dirigit projectes de recerca finançats sobre iconografia, cinema i educació i ha realitzat tasques de curadoria per a diferents museus europeus. És guionista i realitzador i ha publicat llibres com Figuras del cómic (2017) i nombrosos capítols de llibre i articles acadèmics en revistes internacionals de prestigi.
Miquel Hudin, Filòleg anglès, periodista i crític de vins
Miquel Hudin és californià de naixement i filòleg anglès, periodista i crític de vins, centrat en els vins d'Espanya. Els seus inicis en el món del vi van començar després d'actuar en diverses pel·lícules independents i treballar per al director de cinema, Francis Ford Coppola al seu celler a Napa Valley. Ha rebut diversos premis d'escriptura de vins, com ara: Millesima's Wine & Technology Writing Award, Fortnum & Mason's Best Drinks Writer i el Geoffrey Robert's Award.
Josep Sucarrats Miró, Director de la revista "Arrels", periodista i escriptor
És director de la revista Arrels. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPF. Va dirigir la revista Cuina entre 2006 i 2021. És autor o coautor dels llibres Històries de la Barcelona gormanda, Teoria i pràctica del vermut i Mercats. Un món per descobrir. Col·laborador assidu de diverses publicacions com Time Out Barcelona, Ara, Descobrir o Sàpiens. També ha participat en espais de Catalunya Ràdio, TV3, Betevé o RAC1, entre d'altres. Va rebre el premi de Millor Comunicador 2015 de l'Associació Catalana de Sommeliers.
Premis
Premi Vi Català
Gran Premi del Jurat
Premi al Millor Treball Documental
Premi al Millor Treball de Ficció
Premi al Millor Treball Promocional
Premi Sostenibilitat
Brot
Una selecció acurada de la fructífera producció de curtmetratges del país. Secció a competició.
Jurat
Daniel Sabaté, artista d'efectes visuals
Artista d'efectes visuals, nascut a Font-rubí i format entre Vilafranca i Barcelona. Ha participat en produccions com 'Star Trek' o 'The Flash' i actualment forma part de l'empresa Scanline VFX on treballa al departament de textures.
Miquel Romans, productor i director
Miquel Romans (1981) és productor i director. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, en l'especialitat Història Contemporània i Història del Cinema. En paral·lel es forma al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i en el Màster de Producció Executiva de la Universidad Carlos III (Madrid). Abans d''Un cel de plom', el seu primer llargmetratge de ficció, va realitzar diversos projectes publicitaris, dos documentals i tres curtmetratges. Des de l’any 2012 gestiona la seva pròpia productora: Principal Segona (www.principalsegona.com)
Daniel Sabaté, Tècnic d'efectes visuals
Miquel Romans, Director de cinema 'Un cel de plom'
Pattie Clapés, Crítica de cinema
Premis
Premi del Jurat
Premi del Públic
Gran Reserva
Secció de pantalla gran que recull una acurada selecció internacional de pel·lícules de preestrena.
Mini Most
Una cita ineludible per a un públic famíliar amb ganes de gaudir del millor cinema d’animació internacional.
Hits Most
L'oportunitat de reviure amb intensitat treballs que han marcat una fita ineludible en l'audiovisual, el cinema i el vi.
MosTeca