Home
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Flickr
 • RSS

Notícies

 • El Most Festival torna amb força al Priorat amb la projecció de tres pel·lícules del vi carregades de compromís social

  El Most Festival torna amb força al Priorat amb la projecció de tres pel·lícules del vi carregades de compromís social

  El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, arriba aquest novembre a la seva 7a edició i, per segon any consecutiu, al Priorat on s'hi duen a terme diverses projeccions i activitats de la secció emblema del festival, la secció Collita, que projectarà enguany 38 films de temàtica vitivinícola.

  La Collita cinematogràfica al Priorat
  La programació d’aquest any torna a apostar per l’abundància i heterogènia en el cinema al voltant del vi. La secció Collita 2017, centrada exclusivament en temàtiques vitivinícoles, compta amb 12 sessions de llargmetratges o migmetratges provinents de 15 països tan diversos com Xile, Portugal, Estats Units o Sèrbia. Tres d'aquestes sessions tindran lloc al Priorat, a Falset i a Cornudella de Montsant.

  La primera sessió de Most al Priorat presenta el documental Bitter Grapes, en què el danès Tom Heinemann investiga i denúncia el tracte deshumanitzat que es dona als treballadors de la indústria vinícola sud-africana; serà el dissabte 4 de novembre a les 18h a la Cooperativa Falset-Marçà de Falset.

  La setmana següent, el dijous dia 9, el Teatre la Renaixença de Cornudella de Montsant acull la projecció del documental Sour Grapes, dels cineastes Jerry Rothwell i Reuben Atlas, sobre el cas de falsificació de vins de luxe descobert el 2012 a Califòrnia. I, finalment, La guerre du vin, prendrà protagonisme en el darrer vespre de Most al Priorat. La pel·lícula del francès Sebastien Le Corre, analitza l’estela deixada pels agricultors que el 4 de març del 1976 van iniciar, deixant de banda el sindicat oficial, la revolta dels comitès agrícoles amb què demanaven la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un viticultor mort per afusellament a Montredon-des-Corbières.

  Enguany l’Artesana de Falset també acollirà alumnes dels centres formatius del Priorat en dues sessions de Most a les escoles, una activitat que busca aproximar als joves estudiants a les dues realitats que fusiona el festival, el cinema i el vi. En concret, assistiran a les sessions els alumnes dels centres d’educació secundària de Falset i de Cornudella i els estudiants de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana.

  El jurat de la secció Collita, que formen Judith Colell, Imma Merino, Damià Serrano, Ruth Troyano i Anna Vicens, s’encarregarà de determinar els guanyadors dels set premis d’aquesta selecció.

  Tornar

Notícies     Programació     Seccions     Entrades     Com arribar-hi     El Festival     Patrocinadors     Premsa     Contacte    

Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava   - Del 2 al 12 de novembre de 2017 -  info@mostfestival.cat