Home
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Flickr
 • RSS

Notícies

 • Francesc Orella i Jaume Figueras reben el Premi Honorífic Most

  Francesc Orella i Jaume Figueras reben el Premi Honorífic Most

  La gala de cloenda de la 7a edició del Most va ser el marc en què es va reconèixer la tasca cinematogràfica de dos referents del món del cinema català.

  Jaume Figueras rebia diumenge el Premi Honorífic del Most. L'acte estava previst, inicialment, durant la inauguració del festival que es va celebrar finalment sense gala festiva degut a l'empresonament, aquella tarda, de part del govern de Catalunya.

  Manel Balaguer, president de Cine Club Vilafranca, feia entrega a l'inici de la cloenda del Premi Honorífic a Jaume Figueras, un referent cabdal del periodisme cinematogràfic que, al llarg de més de tres dècades -amb el programa de televisió Cinema 3-, ha introduït el cinema a les llars de tot Catalunya. Una veu que també, des de diferents ràdios, contagiava passió pel món del cinema, i que des de les pàgines de la revista Fotogramas, continuava compartint el seu coneixement llegint-lo.

  El segon Premi Honorífic d'enguany ha estat per l'actor Francesc Orella, fidel al teatre, amant del cinema i conegut per la televisió, que el rebia de mans de Xavier Fornos, director del Most Festival. Un reconeixement a la trajectòria professional d’un mag dels escenaris amb prop de 40 anys a la professió. Orella ha estat premi Nacional de Teatre 2009 i guanyador, entre d’altres, d’un premi Max. Va debutar al cinema de la mà de Pere Portabella, i des d’aleshores ha treballat amb directors de primera línia, però va ser la televisió la que va convertir-lo en una cara coneguda a les llars catalanes, gràcies a sèries com Estació d’enllaç, Secrets de família, Ventdelplà o Merlí, on el podem veure actualment.

  Tornar

Notícies     Programació     Seccions     Entrades     Com arribar-hi     El Festival     Patrocinadors     Premsa     Contacte    

Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava   - Del 2 al 12 de novembre de 2017 -  info@mostfestival.cat