Home
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Flickr
 • RSS

Notícies

 • 'Setembro a vida inteira', d’Ana Sofia Fonseca, Gran Premi del jurat del Most 2017

  'Setembro a vida inteira', d’Ana Sofia Fonseca, Gran Premi del jurat del Most 2017

  El palmarès de la secció Collita, de cinema centrat específicament en cultura vitivinícola, ha estat molt repartit, amb fins a 10 pel·lícules premiades.

  El Gran Premi del Jurat, principal guardó del Most i dotat amb 1.000 euros ha estat pel film portuguès Setembro a vida inteira, d’Ana Sofia Fonseca. La pel·lícula és un retrat personal, en format documental, de la poc coneguda cultura del vi al país ibèric a través de les seves vinyes i qui les treballa.

  El premi a Millor Treball de Ficció ha recaigut en Soury, de Christophe Switzer, curtmetratge francès sobre la relació d’un viticultor de la Provença i un refugiat sirià; mentre que el premi a Millor Treball Documental s’ha adjudicat, ex aequo, a Decanted, de Nicholas Kovacic, i La guerre du vin, de Sébastien Le Corre, el primer sobre les vinyes estatunidenques de Napa Valley i el segon sobre el conflicte agrari que va tenir lloc amb els viticultors del sud França durant els 60 i 70.

  El documental sobre l’explotació dels treballadors del vi a Sud-àfrica Bitter Grapes, de Tom Heinemann, s’ha alçat amb el premi Projecció Internacional.

  El Premi Arrels, per la seva banda, que reconeix el millor treball lligat al territori, ha sigut per L’aviador, de Manel Cortés, curtmetratge sobre la tradicional celebració de la Festa de la Trepitjada del Raïm al barri de la Marina de Barcelona.

  El Premi al Millor Treball Promocional ha anat a parar a Habitació 16, de Pepe Camps Farran, i el Premi Vi Català, dotat amb 500 euros i que reconeix el treball audiovisual que millor expressa els valors dels vins de qualsevol de les 12 denominacions d’origen del país, ha tingut dos guanyadors: el documental Les arrels, de Xavier Moreno, d’un dinar d’amics al voltant del vi, i Vermut Montseta, d’Elisenda Trilla Ferré, sobre el procés d’elaboració artesanal d’aquest vermut.

  Finalment, el Premi Sostenibilitat ha sigut, també, per a dos films: Vino e sostenibilità, d’Emilio Suraci, i Saving Wine (Le vin en ebullition), de Philippe Prieto i Samuel Toutain.

  El jurat
  El jurat Collita 2017 ha estat format per Damià Serrano, expert en enoturisme i responsable del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Judith Colell, directora de cinema i membre de la junta de les acadèmies de cinema catalana i espanyola; Ruth Troyano, periodista especialitzada en enocomunicació, i Imma Merino, crítica de cinema a mitjans com El Punt Avui o La Vanguardia i docent a la Universitat de Girona i la Pompeu Fabra.


  PALMARÈS COLLITA 2017

  GRAN PREMI DEL JURAT
  Setembro a vida inteira, d’Ana Sofia Fonseca

  PREMI AL MILLOR TREBALL DE FICCIÓ
  Soury, de Christophe Switzer

  PREMI AL MILLOR TREBALL DOCUMENTAL (ex aequo)
  Decanted, de Nicholas Kovacic
  La guerre du vin, de Sébastien Le Corre

  PREMI PROJECCIÓ INTERNACIONAL
  Bitter Grapes, de Tom Heinemann

  PREMI ARRELS
  L’aviador, de Manel Cortés

  PREMI AL MILLOR TREBALL PROMOCIONAL
  Habitació 16, de Pepe Camps Farran

  PREMI VI CATALÀ (ex aequo)
  Les arrels, de Xavier Moreno
  Vermut Montseta, d’Elisenda Trilla Ferré

  PREMI SOSTENIBILITAT (ex aequo)
  Vino e sostenibilità, d’Emilio Suraci
  Saving Wine (Le vin en ebullition), de Philippe Prieto i Samuel Toutain

  Tornar

Notícies     Programació     Seccions     Entrades     Com arribar-hi     El Festival     Patrocinadors     Premsa     Contacte    

Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava   - Del 2 al 12 de novembre de 2017 -  info@mostfestival.cat